Vizită la Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, sărbătorită pe 7 aprilie, elevii clasei a X-a de la Centrul Județean de Excelență Tulcea, împreună cu doamna director Iuliana Buruiană și doamna profesor coordonator Radion Narcisa-Ioana, au realizat o vizită de lucru la Centrul De Transfuzii Sanguine Tulcea.

Aici au fost primiți cu mare drag de doamna director Georgeta Onofrei împreună cu colectivul de cadre medicale. Cu acest prilej, s-a realizat activitatea practică de determinare a grupelor de sânge, aflată în programa pentru Olimpiada Națională de Biologie și au vizitat laboratoarele Centrului, unde au aflat informații importante privind etapele parcurse de la donarea sângelui, până la pregătirea preparatelor din sânge, necesare pacienților. S-a realizat astfel, îmbinarea cunoștințelor teoretice deprinse de către elevi cu abilități practice valoroase pentru pasionații de biologie.

Pornind de la faptul că un donator poate salva cu sângele său până la 3 vieți, transmitem îndemnul de a participa în număr cât mai mare la acest act nobil, cu beneficii atât pentru donatori, cât mai ales pentru persoanele aflate în suferință.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *