Concursuri


Festivalul – concurs național de creație artistică „CDIdei în cărți”, ediția a IX-a, 2024


Concursul Național „CDIdei în cărți”, ediția a VIII-a, 2023

Rezultate parțiale concurs „CDIdei în cărți”

Anunț contestații

Rezultate finale – Premii


Concursul Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu”, 2023

Regulamentul Concursului Naţional de Traduceri 2023

Bareme Engleza CNT 2023

Franceza_BAREME_2023_Juniori_1

Franceza_BAREME_2023_Juniori_2

Franceza_BAREME_2023_Juniori_3

Anunț contestații

https://ro.wikipedia.org/wiki/Corneliu_M._Popescu


Suntem mândri de rezultatele grupei de Biologie, clasa a X-a, din cadrul Centrului Județean de Excelență Tulcea! La Olimpiada de Biologie, etapa județeană, Antohi Natalia Petronela, clasa a X-a, Liceul Teoretic ”Ion Creangă” Tulcea a obținut Premiul I și calificarea la etapa națională, Popescu Luca Daniel, clasa a X-a, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea a obținut Premiul III și Crăciun Gloria, clasa a X-a, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea a obținut MENȚIUNE.

În continuare, elevii se pregătesc desfășurând activități teoretice și practice împreună cu profesorul coordonator.

Felicitări elevilor pentru efortul depus la olimpiadă, felicitări doamnei prof. Radion Narcisa-Ioana, coordonatorul grupei de excelență și nu în ultimul rând, felicitări profesorilor de la clasă și părinților care susțin acești copii minunați!

Mult succes la etapa națională, Natalia!


 

În perioada 29 iunie – 03 iulie 2022 a avut loc, la Suceava, Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică. Etapa națională a olimpiadei a fost organizată de Ministerul Educației și de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică “Cygnus”.

Deşi astronomia şi astrofizica nu fac parte dintre disciplinele obligatorii ale curriculumului şcolar de gimnaziu sau de liceu din Romania, există numeroase cercuri şi centre de excelență organizate în instituţiile de învăţământ din întreaga ţară, în care elevii pot face performanţă sub coordonarea unor profesori de valoare, așa cum este și Centrul Județean de Excelență Tulcea și care începând cu anul școlar 2021-2022 s-a extins și la Măcin.

La olimpiada din acest an au participat 118 de elevi, din 22 de judeţe şi Municipiul Bucureşti, selectaţi prin etape judeţene ale competiţiei, împărţiţi pe două categorii de vârstă, juniori şi seniori (I și II). Conform regulamentului olimpiadei au fost susținute următoarele probe:

• Proba Teoretică;

• Proba Observațională;

• Proba de Baraj( Analiza datelor) pentru selecția lotului lărgit.

Județul Tulcea a fost reprezentat la etapa națională la fiecare din cele două secțiuni astfel:

Juniori: Ioan Lungu Miruna (cls. a VIII-a), elevă la Școala Gimnazială „Gh.Banea” Măcin și membră a Centrului Județean de Excelență Tulcea, Filiala Măcin la secțiunea Astronomie și Astrofizică – pregătită de d-nul profesor Oprescu Narcis Doru;

Seniori I: Mierlă Mete (cls. a VIII-a) și Elbasan Elena Yeliz ( cls. a IX), ambii de la Liceul Teoretic „Gr.Moisil” Tulcea – pregătiți de d-nul profesor Dobrescu Nicolae.

Conform punctajului obținut la Proba Teoretică și Proba Observațională, Ioan-Lungu Miruna a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației iar după cele trei probe a obținut Medalia de Argint acordată de Societatea Română de Fizică.

Felicitări tuturor elevilor, părinților care i-au susținut și profesorilor îndrumători!


 

Felicitări elevilor și profesorilor Centrului Județean de Excelență Tulcea!

Aceștia au participat în perioada 3-5 iunie la Concursul „UNIVERSUL ȘTIINȚELOR” Ediția II, ETAPA JUDEȚEANĂ (cu participare națională) – CENTRE JUDEȚENE DE EXCELENȚĂ -Regiune SUD-EST, organizat de Centrul Județean de Excelență Ialomița și desfășurat la Slobozia.

Lotul care a reprezentat Centrul Județean de Excelență Tulcea a fost coordonat anul acesta de doamna profesor Petre Monica, inspector școlar pe disciplina matematică și a fost format din patru echipe cu elevi din clasele a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a după cum urmează:

Echipa 1:

Prodan Lavinia – Alexandra – Matematică, clasa a VII-a, ȘCOALA „N. BĂLĂȘESCU” TULCEA, profesori îndrumători Petre Monica și Căpriță Doru

Moroianu Mihai-Marian- Fizică, clasa a VII-a, COLEGIUL „S. HARET” TULCEA, profesor îndrumător Grama Gina

Echipa 2

Barbu Ioana Steliana – Matematică, clasa a IX-a, COLEGIUL „S. HARET” TULCEA, profesori îndrumători Anastasiu Liliana și Popa Marcelina

Roman Marian – Fizică, clasa IX-a, LICEUL „G. MOISIL” TULCEA, profesor îndrumător Aldea Nicolae

Echipa 3

Popescu Luca – Daniel – Chimie, clasa a X-a, LICEUL „G. MOISIL” TULCEA, profesor îndrumător Cara Mihaela – Lucia

Crăciun Gloria – Biologie, clasa a X-a, LICEUL „G. MOISIL” TULCEA, profesor îndrumător Radion Narcisa-Ioana

Echipa 4

Șumila Alexandra – Gabriela – Matematică, clasa a XI-a, COLEGIUL „S. HARET” TULCEA, profesori îndrumători Ivanov Camelia și

Căpriță Doru

Marin Ioana – Biologie, clasa a XI-a, LICEUL „G. MOISIL” TULCEA, profesor îndrumător Radu Adina

Au fost obținute premii importante de către copii și au avut parte de o experiență minunată. Mulțumim conducerii Inspectoratului Școlar Județean Tulcea pentru sprijinul acordat în vederea participării la această competiție a lotului tulcean și, nu în ultimul rând, domnului Primar al Municipiului Tulcea, Ștefan ILIE, pentru asigurarea transportului elevilor Centrului Județean de Excelență Tulcea la Slobozia.